Home Artikels Hokken Kwekers Toppers Resultaten Pers Te koop Links Fotoboek Contact    
 
Laatste Nieuws
3-11-2011
Nieuwe aanwinst van Paul Aelbrecht

Sinds kort zit er een nieuwe aanwinst op de hokken.
Het gaat om een dochte ...
lees meer >>


22-9-2011
Weer topresultaat met duiven van Van Hoeck-Noël

Op 10 september stond in Afdeling 8 Peronne op het programma.
Gert Krab sp ...
lees meer >>


13-9-2011
Gert Krab wint asduif natour met 50% Van Hoeck-Noël

Gert Krab gaat met de 1e Ace Natour R3 aan de loop met "Ace 089"lees meer >>


5-8-2011
Kweekduivin 090-06 "Grijze Van de Pasch"

Deze prachtige duivin stamt af van het beste van het beste van Van de ...
lees meer >>


2-8-2011
Belgian Masters 2011

Op de Belgian Masters te Deinze schreven we 5 duifjes in.
Momenteel zijn e ...
lees meer >>


Artikels

Hier vind u het laatste nieuws en artikels...

Vierzon
21-5-2007
 

De weersvoorspellingen in acht genomen was er niets dat ook maar zou laten vermoeden dat de duiven van Vierzon zo’n archie moeilijk vluchteke onder de vleugels zouden geschoven krijgen.

Op de meeste plaatsen kon 's avonds wel de wedstrijd gesloten worden maar we mogen niet uit het oog verliezen dat het ook betekent dat er op dat ogenblik nog altijd dik 20.000 diertjes op "den dool" waren. 

Als geroutineerde duiven het al moeilijk hebben wordt het dat zeker voor de zomergastjes en latekes. De jaarse in het algemeen trouwens kwamen niet zo vlotjes. Hun gebrek aan ervaring zal daar niet vreemd aan zijn. We hebben het dan ook geweten.

Momenteel, vandaag maandag 21/05 dus, ontbreken nog altijd 20 beestjes van de 54 op het appèl en daar zitten acht van de tien eerst afgegevenen tussen.

Aan Bourges zal dan ook, misschien op een paar duivinnekes na, noodgedwongen verzaakt worden. Mede door het feit dat er op totaalweduwschap gevlogen wordt en er van  talloze koppels een partner ontbreekt zie ik het vervolg van het seizoen niet meteen zo rooskleurig in.

Enfin, we zullen proberen redden wat er te redden valt. Duiven houden en spelen is nu eenmaal vaak meer vallen dan opstaan. We krabbelen dus recht, vegen stof en slijk van onze knietjes en gaan weer verder.

De Barcelonamannen van mijn schoonvader daarentegen wisten de klus feilloos te klaren al is er ook hier eentje die niet terugkeerde. Navraag leerde dat hij ook niet op zijn vorige woonplaats gesignaleerd werd, iets wat makkelijk zou kunnen met overgewende duifjes. Niet dus.

De laatjes van vorig jaar, dat was een paar ander mouwen. De gehele winter werden ze indien mogelijk meegenomen voor een kort opleervluchtje. een paar Quievrains, een paar Noyons en een Dourdan werkten ze al zonder noemenswaardige averij af. 19 stuks vertrokken heel wel overwogen richting Vierzon. Een gezapig staartwindje zou hen immers relatief makkelijk door hun eerste "grote" opdracht moeten loodsen. 't Was mis poes dus. Amper 7 ervan wisten het thuisfront te bereiken.

Gewoonlijk zijn we aan de (soms wel te) zeer voorzichtige kant en zelden, zeer zelden, leggen we alle eitjes in één en dezelfde mand. 't Zag er echter allemaal zo mooi en schoon en goed uit en na vierzon zouden we alles schonekes opsplitsen.

Het kwam en komt zoals gewoonlijk totaal onverwacht en als een donderslag bij klaarheldere hemel. De eerste vlucht, de "springplank" voor het zware halve fond en fondwerk en het ging meteen mis voor een peloton van zowat 30.00 diertjes. 

Lokaal van 217 duiven werd het voor ons: 1-3-5-6-8-10-13-28-29-30-32 enz. Het winnende 157 doffertje,  is een kleinzoon van ons stamkoppel 118 x 911. Tussen 1.103 duiven werd hij 2e in FCD.
Provinciaal: 14e van 4.200 d.
Interprovinciaal: 49e van 10.587 d.

Moeten we daar blij mee zijn? Ik had eerlijk gezegd helemaal niets maar wel de duiven terug. Echt goeie duiven vervang je immers niet zomaar in een wip.


157 doffer


Oog 157 doffer

Hij vloog eerder al oa:

163e Nationaal Gueret
54e Provinciaal La Souterraine
147e Provinciaal Argenton

Zijn Vader
Zijn moeder

 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming is het niet toegestaan materiaal van deze website te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
Terug
 
Nieuwsarchief